Onderstaande kleurnamen zullen de bierliefhebber zeker herkennen. Dit zijn een van de meest gegeten bieren die in verschillende varianten worden uitgebracht. Mensen die meer willen weten over deze bieren, moeten blijven lezen. Mogelijk ontdekt u gloednieuwe waarheden over uw favoriete bier.

Blond

Goudhaar bier dankt zijn naam aan de goudgele kleur van het bier. Deze bieren zijn zowel vers als zacht van smaak doordat ze minder hop bevatten dan diverse andere bieren. Blond bier wordt ook wel een zoet bier genoemd. Daarom heeft blond bier vooral de voorkeur in de zomer. Blond bier valt onder de speciaalbieren van hoge gisting. Het is een Belgische bierstijl en het alcoholpercentage varieert tussen 6% en 9%.

Bruinachtig geel

Amberbier is een minder bekende tint aangezien dit bier eigenlijk geen sleutel op zich is. Toch zijn deze koperkleurige bieren vrij algemeen bekend. Het amberkleurige bier dankt zijn kleur aan de lichte mouten die in het ontwikkelingsproces worden gebruikt. Het bier is pittig van smaak en heeft een lage tot matige wrok. De alcoholpercentages van deze bruingele bieren variëren tussen 4,4% en 6,1%.

Bruinachtig

Bruin of donker bier dankt zijn naam natuurlijk aan de donkerbruine kleur van het bier. In het verleden werd met name pure bruine mout gebruikt bij het brouwen, maar dat is tegenwoordig anders. Het bier wordt gebrouwen met lichte mout waaraan we tegelijkertijd donkere mouten toevoegen. Dit geeft bruin bier een aangename afdronk en is ook bijzonder populair bij vrouwen. Het alcoholpercentage varieert tussen 4% en 6%.

Zwart

Zwart bier is een Duits pilsener met een ondoorzichtige zwarte kleur. Bij het ontwikkelen van deze bieren wordt alleen gebruik gemaakt van donkere mouten. Zwart bier heeft een lage gisting en het alcoholpercentage varieert tussen 4,5% en 5%. Het bier heeft een brandende bittere voorkeur met een verminderde aangename afdronk en het aroma heeft veel geuren van de gebakken mout.

Rose

Rosébier dankt zijn naam aan de rozerode kleur. Het bier heeft een frisse en ook heerlijke smaak die vaak doet denken aan framboos, kers of aardbei. Het is een licht bier dat over het algemeen in het zomerseizoen wordt gedronken. Oorspronkelijk is een rosébier een witbier waaraan tijdens het brouwproces vruchtensappen worden toegevoegd. Dit levert de fruitige voorkeur op. Het alcoholpercentage van rosébier ligt vaak rond de 3%.

 

Laat een comment achter
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}