Heb je wel eens een berichtje afgesloten met 'XOXO' of juist zo'n berichtje ontvangen? Misschien heb je je wel afgevraagd wat die letters nou precies betekenen. Vandaag duiken we er dieper op in en ontdekken we wat XOXO betekent en wanneer je het kunt gebruiken.

De betekenis van XOXO

XOXO staat voor knuffels en kusjes. 'X' lijkt op een kus en 'O' op een knuffel. Het is een lieve manier om te laten zien dat je iemand mag of liefhebt.

Maar wat zit erachter? Nou, XOXO wordt al lang gebruikt om genegenheid of vriendschap uit te drukken. Of het nu in een brief, e-mail of chatbericht is, het is een universele manier geworden om te zeggen "ik geef om je". De betekenis van XOXO is overal op de wereld hetzelfde.

Waar komt het vandaan?

Het verhaal gaat terug tot de Middeleeuwen, toen mensen hun documenten tekenden met een 'X' en er vervolgens een kus op gaven als teken van hun oprechtheid. Door de tijd heen werd de 'X' gelinkt aan de kus. De 'O', die staat voor de knuffel, kwam erbij vanwege zijn eenvoudige vorm en omdat het mooi aansloot bij de 'X'.

Wanneer gebruik je XOXO?

  1. In persoonlijke berichtjes: Een berichtje naar een vriend of familielid? Sluit af met XOXO om die extra dosis liefde mee te geven.
  2. In kaarten voor speciale gelegenheden: Een verjaardagskaart of een kaartje voor de feestdagen krijgt een persoonlijke touch met XOXO.
  3. In e-mails naar mensen die je liefhebt: Een e-mail voelt meteen warmer aan met een XOXO als afsluiting.
  4. Op sociale media: Laat met een snelle XOXO in de reacties zien dat je meeleeft.

XOXO is dus veel meer dan gewoon vier lettertjes achter elkaar. Het is een knusse manier om je liefde en vriendschap te delen, in welke vorm van communicatie dan ook. Of je nu een bericht stuurt, een kaartje schrijft, of gewoon iemand wilt laten weten dat je aan ze denkt, met XOXO zit je altijd goed.

Laat een comment achter
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}