Gaat u binnenkort uw oorspronkelijke verblijfplaats krijgen of mogelijk verhuizen? Daarna ben je waarschijnlijk op het punt gekomen dat er 2 typen koopwoningen op de vastgoedmarkt zijn, splinternieuwbouw en bestaande bouw en constructie. Maar met welk huis ga je? Op deze blogsite hebben we de voor- en nadelen van zowel gloednieuwe als huidige gebouwen voor u opgemerkt.

De voordelen van een gloednieuw gebouw

Een nieuwbouwwoning wordt meestal aangeboden voordat het huis er is, dus de bouw moet nog beginnen. U bent daarmee de eerste eigenaar van een nieuwbouwwoning. Er is nog niemand in uw woning gebleven. Deze woningen zijn ook echt modern en hebben bovendien een gunstige vermogensscore. Uw huis wordt eveneens op naam vrijgegeven en u heeft weinig onderhoud. U kiest hoe elk klein ding eruit zal zien en wat er vanaf het allereerste moment beschikbaar is met betrekking tot vloer, behang, meubels enzovoort.

De voordelen van bestaande bouw en constructie

Het aanbod van bestaande gebouwen is vele malen groter dan het aanbod van nieuwe constructies. Simpelweg omdat dit huis al bestaat. Er is dus een groot en gevarieerd aanbod. Verder hoef je niet te wachten tot de bouw klaar is want deze woning bestaat al, je kunt als het ware alsnog verhuizen in volgende maand als de huidige verhuurder je woning mag verlaten. Bovendien hebben veel bestaande woningen nog zowel persoonlijkheid als een specifieke sfeer uit het verleden. De huizen van vandaag worden niet meer gebouwd zoals ze vroeger waren. Als u bijvoorbeeld van een hoog plafond houdt, ontdekt u dit gewoon in bestaande gebouwen. Er is ook nog een keuze om te onderhandelen over de vraagprijs.

De nadelen van nieuwbouw en constructie

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen aan een nieuwbouwwoning. Omdat uw woning op dit moment wordt aangeboden voordat met de bouw en de bouw wordt begonnen, kunt u op dit moment niet intrekken. In sommige gevallen moet u wel zes maanden of een jaar wachten. Uiteraard zeer vervelend als uw verschillende andere woning momenteel is verkocht. Daarnaast moet u zorgen voor dubbele kosten en een herstelde vraagprijs. Gewoonlijk zijn er maar een paar woningen direct beschikbaar terwijl de behoefte hoog is, zeker in de Randstad. Op het moment dat u uw hypotheek niet volledig geregeld kunt krijgen of er specifieke onzekerheden zijn als gevolg van bijvoorbeeld de hypotheekrente of als deze procedure wat uitgesteld wordt, kan het zijn dat u het gewoon verkeerd leest. Je hebt ook gewoon een beperkte optie omdat er maar een paar exemplaren worden ontwikkeld.

De nadelen van bestaande bouw en constructie

Natuurlijk zijn er ook een aantal nadelen aan bestaande gebouwen, zoals de kosten van de koper. Een ander nadeel kan zijn een minder gunstig energielabel of onderhoudskosten omdat de woning een renovatie kan krijgen. In de meest erbarmelijke situatie moeten sommige punten zelfs worden herbouwd en / of gesloopt. Op deze manier kunnen uw uitgaven een stuk hoger zijn, vooral als u er later achter komt dat er iets mis is met het huis.

Heeft u overigens nog geen antwoord op de vraag "hoeveel kan ik lenen"? Kijk dan op hypotheekrente.nl voor een schatting van uw optimale woonkrediet.

Laat een comment achter
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}