Elektrisch poetsen is niet alleen voor volwassenen aanbevolen, maar ook zeker voor kinderen. Met een aangepaste elektrische tandenborstel voor kinderen kan een kind zijn melkgebit erg goed verzorgen, terwijl hij helemaal geen last heeft van de borstelhaartjes. Maar vanaf welke leeftijd kan een kind een elektrische tandenborstel juist gebruiken en hoe weet je wanneer je kind klaar is om elektrisch te poetsen?

De vele voordelen van elektrisch poetsen

Elektrische tandenborstels brengen zowel voor volwassenen als voor kinderen enorm veel voordelen met zich mee. Eerst en vooral verwijder je met een elektrische borstel veel meer tandplak. De draaibewegingen van de borstel verwijderen een grote hoeveelheid plak en je kan er lastige plekken ook veel eenvoudiger mee bereiken. Verder bescherm je je tandvlees ook met een elektrische borstel. Zodra je te veel druk uitoefent, wordt de draaisnelheid automatisch vermindert. Op deze manier blijft je tandvlees gezond en ondervind je zelf ook nergens last van. Met een elektrische tandenborstel blijft je gebit veel langer gezond en kan je de nare tandartsbezoeken wat langer uitstellen.

Vanaf welke leeftijd mag een kind elektrisch poetsen?

Tandartsen en specialisten raden aan om niet met elektrisch poetsen te beginnen voor de derde verjaardag. Het tandvlees van de kinderen is tijdens de eerste levensjaren nog niet volledig ontwikkeld, waardoor het ontzettend gevoelig is. Elektrische tandenborstels oefenen op deze leeftijd te veel druk uit en kunnen het tandvlees zelfs beschadigen. Bovendien is manueel poetsen ontzettend goed voor de motoriek van de kinderen. Het is daarom ook een goed idee om na de eerste poetsbeurten met een elektrische tandenborstel nog even manueel na te reinigen. Op deze manier wordt het gebit perfect gereinigd en blijf je de motorische vaardigheden van je kind stimuleren.

Elektrische kindertandenborstels voor elke leeftijdscategorie

Het gebit van een driejarige is natuurlijk volledig anders dan het gebit van een tiener. Daarom hebben alle bekende merken, zoals Oral-B en Philips Sonicare, diverse kindermodellen uitgebracht. Elk model richt zich op een bepaalde leeftijdsgroep. De tandenborstels voor de allerkleinsten zijn iets kleiner van formaat en beschikken over minder poetskracht. De haartjes zijn ook iets fijner en het opzetborsteltje is mooi aan de kleine kindermond aangepast. Op deze manier poetsen de kindjes ook met een elektrische borstel aangenaam en poetsen ze hun tandjes zeker lang genoeg.

Leuke figuren en opvallende kleuren voor toffe poetsbeurten

Elektrische tandenborstels voor kinderen moedigen de kleine bengels aan om hun tanden te poetsen. De ergonomische borstels liggen goed in de hand en de borstelkopjes voelen aangenaam aan. Het leukste voor de kinderen is echter het toffe ontwerp. Heel wat tandenborstels zijn namelijk uitgerust met leuke Disneyprenten. Denk bijvoorbeeld voor een prinsessen tandenborstel voor de kleine meisjes en een stoere tandenborstel met een Spiderman voor de jongens. Dit coole design werkt ontzettend goed bij kinderen en zorgt ervoor dat ze hun tanden elke dag vol motivatie poetsen

Verbind de tandenborstel met een app en maak er een leuke bezigheid van

We leven in een digitaal tijdperk en dit merk je zelfs aan de tandenborstels. Heel wat nieuwe modellen zijn met unieke functies uitgerust. Zo bevatten ze bijvoorbeeld een handige timer, diverse poetsstanden en soms zelfs een muziekje. Voor kinderen is het leukste echter om de tandenborstels via een Bluetoothverbinding met een app te verbinden. Op deze manier kunnen ze tijdens het poetsen een leuk spel spelen. Als ze geen enkel tandje overslaan en hun gebit lang genoeg reinigen, winnen ze het spel. Dit is dan ook de ideale manier om de mondverzorging van je kind te optimaliseren en er zo voor te zorgen dat ze altijd een schoon, sterk en mooi gebit hebben.

Laat een comment achter
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}