Bijna anderhalf miljoen Nederlanders beoefenen het vissen in hun vrije tijd. Bij een vissersvereniging zijn meer dan 580.000 vissers aangesloten. In vergelijking met verschillende andere organisaties in Nederland heeft de hengelsportorganisatie een beperkte maatschappelijke functie. 40% van de deelnemers heeft weinig of geen contact met verschillende andere vissers of de hengelsportvereniging zelf. Maar ook voor ervaren vissers is het viswater erg essentieel. Bij het zoeken naar geschikt viswater letten de meeste vissers op de rust (79%), de visbaarheid vanaf de kust (78%) en ook de prachtige natuur (78%). Vrijwel driekwart (73%) van de vissers vindt het bovendien een goede suggestie om minder geschoolde vissers op weg te helpen. Vijftig procent van de vissers wil zelf hulp krijgen van anderen. Evenals meer dan de helft van alle vissers is volledig tevreden of uiterst tevreden met de visvangsten, zowel wat betreft de variëteit aan vis, de afmeting van de vis als de vissoorten die worden gevangen. Bijna een kwart daarentegen geeft aan behoefte te hebben aan betere vangsten. Maar hoe begin je als amateurvisser?

Voor de lol

Hoe fijn is het als je in je vrije tijd kunt vissen met veel zonlicht. U geniet van het buitenleven en het is een uitstekende manier om uw vrije tijd door te brengen. De beste manier om een ​​uitstekende visser te worden, is door met een post te beginnen. Een vaste paal suggereert een paal zonder roterende haspel, een "stok" met een harnas eraan vastgemaakt. Een harnas is de naam van je lijn met de vlotter, enkele kabels en ook de haak die eraan vastzit. Met een gerepareerde paal kun je vrij grote vissen vangen! Het is het eenvoudigst om op stilstaand of heel langzaam bewegend water te beginnen. Daar blijft je dobber op zijn plaats en kun je ook een voerplek maken. Door met een post te experimenteren, leer je de essentie van het beste vissen. Het is eveneens van cruciaal belang om zorgvuldig te kijken naar specifiek aas en voer.

Karpervissen

Karpervissen is een uitstekende vrijetijdsbesteding voor echte professionele vissers. De karper is slechts een van de grootste en grootste zoetwatervissen van Nederland. Karpers kunnen tot 125 cm lang worden en weegt ook tot 45 kg. Wat het karpervissen natuurlijk veel verbazingwekkender maakt dan het pleziervissen! Karpervissen daarentegen vereist veel meer expertise dan "normaal" vissen en het is niet iets dat je gemakkelijk doet. Wilt u eigenlijk voor langere tijd op karper gaan vissen? Daarna is een beetmeldersysteem absoluut geen overbodige luxe. Hierdoor begrijp je nog sneller of de karper je aas heeft aangevallen!

Laat een comment achter
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}