Wanneer begint de uitverkoop nu eigenlijk? In dit artikel vertellen we je wanneer uitverkoop begint, wanneer de nieuwe collectie in de winkel komt te liggen en vertellen we je de beste tijd om te shoppen en andere dingen waar je op moet letten om de beste deals te krijgen!

Wanneer is er uitverkoop op kleding?

De algemene uitverkoopmomenten die gehanteerd worden door kledingwinkels zijn: De wintersale, van december tot januari-februari, de zomersale van juni tot augustus, en de mid season sales in maart-april en september-oktober. In de uitverkoop op kleding kun je kortingen verwachten tot soms wel 60%!

Deze sales zijn rond deze data omdat de collecties van modebedrijven seizoensgebonden zijn. De sale zetten ze dus in om ruimte te creëren voor de nieuwe collectie. Hierom wordt de oude collectie met kortingsacties uit de winkels gekregen.

De uitverkoop periode wordt meestal beëindigd met de final sale. Bij de final sale is bedoeld om zo veel mogelijk kleding de deur uit te krijgen, en dus krijg je hoge kortingen op de oude collectie. Dit is dus de perfecte tijd om te shoppen voor de hoogst mogelijke kortingen.

Winter uitverkoop

De wintersale begint bij de meeste winkels eind december. Deze sale begint bij de meeste winkels op 27 december, de dag na kerst, maar dit kan per winkel verschillen. De wintersale duurt meestal tot eind januari of begin februari.

In de wintersale kun je hoge korting verwachten op winterkleding. Het overgrote deel van de wintercollectie heeft dus korting, en je zou dus rond deze tijd perfect op koopjesjacht kunnen gaan voor warme truien of kleding voor op wintersport.

Winterjassen uitverkoop

De beste tijd om met korting een winterjas te kopen is dus ook in deze winter sale. Maar als je dringend een nieuwe jas nodig hebt, wacht niet tot na kerst of tot de final sale om deze aan te schaffen. Ook voor kerst is het koud genoeg om een winterjas nodig te hebben.

winterkleding

Zomer sale

De zomersale loopt bij de meeste winkels van eind juni of begin juli tot eind augustus. Winkels geven rond deze tijd dus korting op hun zomercollectie op ruimte te maken voor collectie van het nieuwe seizoen, die bij de meeste winkels begin september binnenkomt.

Let er bij de zomer sale op dat je niet te lang wacht met het zoeken naar de beste kortingen voor zomer kleding. Voor je het weet koop je een leuk jurkje, en moet je het hele jaar wachten tot je hem de volgende zomer kan dragen, omdat het weer niet goed genoeg meer is.

Mid season sale

Bij de mid season sale krijg je korting op kleding die gedurende het verkoopseizoen minder goed loopt dan de rest van de kleding in de winkels. De winkeliers hopen zo dat mensen deze kleding kopen en dat ze er toch nog wat omzet uit halen.

Hoeveel korting krijg je tijdens de uitverkoop?

De meeste winkels geven tijdens het begin van de uitverkoop lage kortingen, zoals 25% korting of het tweede product 50% goedkoper. Deze kortingen worden naarmate de uitverkoop loopt steeds hoger, tot de final sale begint. Hier kun je op producten hoge kortingen tot wel 70% tegenkomen. De perfecte tijd om je favoriete item voor een lage prijs te kopen!

Flash Sale

Wanneer sale in Nederland?

Je hebt natuurlijk geen zin om elke nieuwsbrief te openen om te zien wanneer er sale is in Nederland. Maar over het algemeen zijn er ook de rest van het jaar tijden waar je in de uitverkoop kan shoppen. Zo heb je winkels die gedurende het jaar van artikelen af willen kopen door middel van een spontane flash sale. Ook zijn er veel winkels die via een app of via hun website kortingscodes aanbieden door je bijvoorbeeld in te schrijven voor hun nieuwsbrief.

De bekendste uitverkoop elk jaar is in het weekend na het Amerikaanse Thanksgiving. Dan heb je Black Friday en Cyber Monday, een periode van hoge kortingen, voor sommige bedrijven op vrijwel hun hele assortiment.

Black Friday

Het verschil tussen Black Friday en Cyber Monday is dat Black Friday traditioneel voor fysieke winkels was, terwijl Cyber Monday voor de online uitverkoop was. Black Friday was traditioneel de dag met de hoogste kortingen van het jaar, als voorbereiding op de feestdagen in december. Het is de perfecte tijd om artikelen met een hoge aanschafprijs zoals een nieuwe wasmachine of televisie te kopen.

Beste deals

Veel winkels en merken spelen in op Black Friday door het hele winkelbeeld optimaal aan te passen voor klanten die op zoek zijn naar korting. Een duur product met korting wordt meer in de spotlight gezet dan goedkopere producten. De beste sale ligt dus vaak verstopt in de winkels.

Black Friday

Cyber Monday Sale

Op Cyber Monday hebben de meeste webshops sale. Als je dus liever aan online shoppen doet, is dit de perfecte tijd om de uitverkoop in de gaten te houden. De korting kan oplopen tot wel honderden euro’s op elektronica of dure huishoudelijke apparaten.

Schimmige trends

De laatste paar jaren is er wel een trend gaande dat sommige webshops tijdens Cyber Monday niet helemaal eerlijk zijn met hun korting. Je zou verwachten dat producten tijdens een sale goedkoper zouden zijn dan voor de sale, maar sommige winkels gooien een paar weken voor de uitverkoop de prijzen omhoog, om ze tijdens de uitverkoop weer naar de originele prijs te zetten.

Daarna vertellen ze je dat het product korting heeft, terwijl dit eigenlijk niet zo is. Houd dit soort dingen in de gaten en kijk of je een prijshistorie kan vinden van het product dat je wil kopen.

Laat een comment achter
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}